Wednesday, August 23, 2006

Kari Peitsamo 2.7.2005, Ämyrock, Hämeenlinna

1. Don't sit on my stetson hat
2. Kekkonen is back
3. A magic pussy song
4. Ämyrock 25 v.
5. Jesus gave me a gold record
6. Kauppaopiston naiset + Singapore Joe
7. Vedestä nousee kasvi
8. Porno with whiskey
9. Lennon elää, Hard Day's Night, Hey Jude
10. If it don't kick ass (it ain't worth a shit)
+ Summertime blues, mutta kappaleen sijaintikohta on unohtunut

Put your hands together! Hetkittäin jopa tukahduttavasta auringonpaisteesta punoittanut yleisö läiski läiskimistään, unohtamatta työehtosopimuksen sallimia hengähdystaukoja ja tällä kertaa myös Karin valokuvauspausseja. Keikan tunnelma oli tasaisen lämminhenkinen, rauhallinen ja viipyilevä, mutta melko täyteläinen. Mukana oli sopivasti doblya ja treblee.

Havaitsimme, että kuvaava nimi on puoli kappaletta. Yllättävin osuus oli se, että yleisö ei sanottavammin riehaantunut Karin "monster hit recordista", jonka nimeä tuskin tarvitsee tässä mainita. Syynä voi olla musiikillisesta sisällöstä täysin tiedostamattomien korkea paikallaoloprosentti, tai sitten suomalainen rockyleisö on kertaheitolla siirtynyt uuteen aikakauteen ja saapui paikalle kuuntelemaan muutakin kuin yhden kappaleen. Positiivisen mielentilan vallitessa veikattakoon jälkimmäistä.

Ämyrock osoittautui ensikertalaisten mielissä miellyttävän vasemmistolaiseksi talkootyön ja makkaraperunoiden potpuriksi. Paria kolmea hortoilijaa lukuunottamatta häiriköt loistivat poissaolollaan eikä juhlijoita päässyt missään vaiheessa häiritsemään edes ahtaus. Tämä johtui luultavasti siitä, että paikalliset teinit viettivät enimmän osan päivästä varsinaisen festivaalialueen ulkopuolella ulkoiluttamassa mäyräkoiriaan. Porvarihenki haisi jossain kaukana, eikä keskustalaisuuttakaan ollut läsnä kuin Karin poliittisen unen ja Kekkosen paluuta käsittelevän pirteän välipalakappaleen myötä.

Freukkari-yhteislevyn kunniaksi stetsonia kantaneen esiintyjän runsaat mutta merkitykselliset välispiikit johdattivat kuulijan mielen pohtimaan artistin elämän tuskaa. Pienten marginaalien palvomat tekijät kuolevat nälkään, kun taas potin räjäyttäneet Suomen- ja maailmantähdet tuskailevat joko menetettyä katu-uskottavuutta tai yleisön miellyttämisen paradoksia. Jos et uudistu, olet tylsä. Jos uudistut, vanhat fanit suuttuvat.

Elämä on kovaa. Onneksi Kari tietää, että kuoltuaan hän saa Jeesukselta kultalevyn.


Mekaaninen susi -pipo on myyty loppuun, mutta muuta mielenkiintoista löydät sivuilta www.karipeitsamo.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home