Sunday, May 06, 2007

Regina & Kemopetrol, Doris 30.4.2007

Hyvin pitkästä aikaa vuorossa on reaaliaikainen aistihavainto LTKY:n organisoimasta aaton hip happeningista, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998.

Wappusuunnitelmamme menivät kerrasta täysin uusiksi havaittuani, että kaupungissa vierailee näkemisen ja kuulemisen arvoisia yhtyeitä hintaan 9 e. Näin siis paikkakunnalla, jossa yleensä keikkailevat vain Yö, Popeda, iskelmähumppa, paikalliset letinpyörittäjät sekä imatralainen puutarhakalustekuvasto.

Wanhan tavan mukaan ilta vietettiin varsin täysjärkisissä merkeissä (11, wapunpäivänä 15). Samaa ei voi sanoa illan pääesiintyjän aikana vallinneesta teekkaritunnelmasta, minkä vuoksi havaitsimme Laurasta lähinnä tiaran. Kostoksi havainnoitsija poltti ensimmäistä kertaa vuosiin kokonaisen sikarin tuhoten näin lähiympäristönsä viimeisetkin aivosolut (omat menivät jo). Vasta hieman myöhemmin allekirjoittaneelle valkeni, että ravintolat ovat muuttumassa savuttomiksi, minkä johdosta pian on jälleen haikean nostalgisoinnin aika.

Kemopetrolin jälkihavainnointi jääköön seuraavaan tapaamiseen, mutta tässäkään kerrassa ei millään muotoa ollut moittimista.

Alkuun palataksemme, Reginan lämmityssetti oli paitsi odotetun valmis myös tervehenkinen, ja se nautittiin ihailtavan rauhallisuuden vallitessa. Aulabaarin iloisista hinnoista oli ehditty hädin tuskin nauttia ensimmäinen trio, kun "Suuria voimia" jo loihdittiin ilmoille illan keskipisteen sulassa ytimessä.

1. Suuria voimia
2. Naapurissa puretaan taloa
3. Katson maisemaa
4. Päivä järvellä
5. ...nyt soitetaan hitaampi ja sitten saa taas tanssia... [keltainen koira]
6. Nyt on jo myöhäistä
7. [Olemme niin pieniä]
8. Paras aika vuodesta
9. En tiennyt että osaan tanssia
---
10. Soitan sitten sinulle

Ikään kuin ei illan tarjonnan munasarjoja liikauttava vaikutelma olisi riittänyt, seuraavana päivänä odotti järkytys: encorenakin kuullussa "Soitan sitten sinulle" -lohkaisussa ei kuulijan viikkokausien mittaisesta uskomuksesta huolimatta lausuta jumalallisesti "Ajattelinhan Kalia" vaan sen sijaan "Ajattelin hankalia".

Jälkihuomautuksena todettakoon myös seuraavaa: Päivä järvellä on todellakin Päivä järvellä, eikä Aina järvellä. Mistäköhän blogi on saanut nimensä?

1 Comments:

Anonymous Della said...

Keep up the good work.

4:58 AM  

Post a Comment

<< Home