Wednesday, August 23, 2006

Absoluuttinen Nollapiste 21.2.2003, Tavastia

1. Kalkin sammutus
2. Käsitys mummoloista
3. Saatteeksi
4. Hyönteisen kuolinnaamio
5. Kupit on kuin olisi häät
6. Eläimen varmuus
7. Eräät tulevat juosten
8. Tämä kun
9. Mustaa ei ole
10. Irene Kaktus
11. Ylioppilaat
12. Uin ja näin
13. Kotiinpaluu, jotenkin
14. Soita kotiin, Elvis
15. Aurinko Kaikennäkö
16. Sivulla jatkuu

Tavastian läpitunkemattoman savuverhon samentama puolitoistatuntinen keikka nautittiin improvisaation ja pitkien instrumentaaliosuuksien hengessä. Toisena encorena kuultu Aurinko Kaikennäkö oli maustettu valtaisan pitkällä soololla, samoin kuin yleisölle vielä tuntematon tunnelmapala esitysnumeroltaan 9, jonka soolo-osuus muodostui yllättäväksi sekoitukseksi AN-progea, autorockia ja Santanaa.

"Joskus teimme säähavaintoja, joinakin aamuina ne jostain syystä jäivät tekemättä." Mitäpä siihen voisi enää lisätä. Tällä kertaa Elviksellä oli sylissään Fenderin valkoinen jazzbasso ja hän istui katsomassa videolta suomalaista sketsisarjaa, jonka nimi ei kuollakseenkaan suostu muistumaan väsyneiden kuulijoiden mieliin (ainakaan vielä). Se, minkä juuri unohdin, on erityisen merkityksellistä... "Sinun on parasta lähteä - Priscilla voi tulla minä hetkenä hyvänsä", päätti Liimatta nämä mittavat välispiikkinsä. Niistä tallentui jälkihuomautettavaksi vain pienen pieni murto-osa, koska ainoat tallennusvälineet olivat Avecran kuitin kurttuinen takapuoli ja väkivalloin katkaistu tylsä lyijykynä.

Illan anti painottui voimakkaasti AN:n uudempaan tuotantoon Olos- ja Nimi muutettu -albumeilta. Kirjoittajalle keikka oli mitä varmimmin seitsemäs ja ensimmäinen laatuaan ilman Jerkuselta lohkaistua Rarmos Ybrehtaria. Hyvä niin - loistavaa yhtyettä ei pahalla tahdollakaan voi pilata ylistämällä sitä kypsäksi saati aikuismaiseksi, mutta ilolla voidaan todeta sekä yhtyeen että yleisön hioutuneen valmiimmaksi vuosien saatossa.

Tulevalta levyltä poimittuihin sitaatteihin kannattaa silti suhtautua kuin taruolennon sanaan, sillä onhan toki tiedossa, millaisia sammakoita aiempien kertojen huterat kuulokokemukset ovat tuottaneet. "Absoluuttinen Nollapiste rakastaa minua" -paita jäi ikävä kyllä mm. temporaarisen varattomuuden johdosta hankkimatta, mutta hankintalistalla on korvaava vaatekappale varustettuna tekstillä "Minua vihaa jopa lempibändini". Pelipöydänkin suhteen kyse oli vain tuulen suunnasta.

No comments:

Vuosituhannen kaksitoista kotimaista

Tätä vuosituhatta on vierähtänyt jo kaksi vuosikymmentä. Jos saisi ottaa autiolle saarelle mukaan vain yhden vuosikymmenen musiikkia, ottais...